Marjolein van Vessem


  • Marjolein van VessemTrainer, opvoedadviseur voor organisaties, gezinnen en onderwijs, workshops en intervisie-coach.
  • 06 20894296
btn_myprofile_160x33

 

 


Marjolein van Vessem onderzoekt samen met teams, groepen of individuen wat wél kan, wat anders moet en wat beter kan. Zij brengt o.a. ouders en schoolteams met elkaar in contact rond het thema ouderbetrokkenheid. Dat betekent kennis delen, leren van elkaar, oefenen en uitproberen. Gebruik maken van intuïtie en ervaring, maar niet vergeten dat ook (wetenschappelijke) kennis nodig is om verder te komen. Geen saaie lesstof, maar (inter) actief en met veel plezier aan het werk met elkaar.

Marjolein van Vessem werkt al bijna 30 jaar in welzijn. De eerste 10 jaar met kinderen en tieners, daarna als opvoedadviseur en later als leidinggevende binnen het CJG. Zij geeft trainingen en workshops rond motiveren en samenwerking voor teams of organisaties. Of het nu groepen ouders zijn, welzijnswerkers, leerkrachten of managers, ieder gaat met een plan, nieuwe vaardigheid, voornemen en idee weer naar de werkvloer.

In 2012 heeft Marjolein de workshop ‘Motiveren in de praktijk’ ontwikkeld in het kader van de landelijke professionalisering CJG’s. Deze heeft ze op 6 plaatsen in Nederland aan CJG-professionals gegeven. Een ander voorbeeld is haar werk in het voortgezet onderwijs. Samen met directie, mentoren en ouders wordt ouderbetrokkenheid vormgegeven.