Our Blog

De nieuwe Werkplaats Sociaal Domein voor de regio Rotterdam is vanaf zomer 2016 aan de slag gegaan. Op 22 september vond de succesvolle startconferentie plaats waar meer dan 100 deelnemers bij elkaar kwamen. De nieuwe werkplaats vormt een ‘leer-werk-gemeenschap’ door de samenwerking van diverse zorg- en welzijnsinstellingen, 7 gemeenten, 2 Hogescholen en inwonervertegenwoordigers (en meer willen aanhaken). Op deze manier kunnen professionals die bezig zijn met de transformatie van én met elkaar leren. Dit draagt bij aan het uiteindelijke doel: het bevorderen van de kwaliteit van leven van de inwoners in de regio. 

Tijdens de startconferentie werd benadrukt dat niet het feit dat er een werkplaats is maakt dat mensen aan de slag gaan. De werkplaats bestaat juist omdat we met z’n allen aan de slag willen. De deskundige ervaring van de partners maakte al op 22 september dat er allerlei actieve werkvormen van ervaringsleren werden gebruikt.

Vakmensen van Het Bouwteam zijn betrokken bij deze nieuwe werkplaats. Stephan Steverink is voor 2 dagen/week aangetrokken als coördinator. De dagvoorzitter van de startconferentie was het ervaren Bouwteam-lid Hetty Welschen. Zij wist samen met de organisatie te zorgen voor een interactieve bijeenkomst waarin deelnemers konden ‘halen’ en ‘brengen’. De nieuwe werkplaats kreeg zo een kick-start.

Lees het verslag van de startconferentie en bekijk de website van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.  Lees meer


Foto’s

Hetty Welschen

Comments are closed.