Kenter Jeugdhulp: fusie OCK het Spalier en de Jeugdriagg

Kenter Jeugdhulp: fusie OCK het Spalier en de Jeugdriagg

Opdrachtgevers: OCK het Spalier en de Jeugdriagg Noord-Holland Zuid
Doelgroep: alle medewerkers van beide organisaties
Waar: Manege van OCK het Spalier in Santpoort-Noord
Wanneer: december 2014 – juli 2015

Rook… ballonnen…  muziek… de spanning stijgt. En het wordt… Kenter Jeugdhulp! In een kleurrijk aangeklede manege kwamen ruim 300 mensen bijeen voor de kick-off bijeenkomst van de fusie tussen de opvoedondersteuning en de jeugd GGZ in Noord-Holland.


T
ijdens de plenaire ochtend werden de medewerkers van beide organisaties nadrukkelijk gescheiden om later één te kunnen worden. Er was een interview met beide bestuursvoorzitters en een kennisquiz om elkaar over en weer beter te leren kennen. Uiteindelijk volgde de spectaculaire onthulling van de nieuwe naam (Kenter Jeugdhulp) met bijbehorend logo en nieuwe website. Als verrassing moesten de deelnemers hun badges omdraaien en daar stond hun naam op met het nieuwe logo. Vol van het nieuwe kon men beginnen aan de lunch.

In de middag waren er diverse workshops. Men kon vakinhoudelijk aan de slag maar ook speeddaten met nieuwe collega’s, uitwisselen met het bestuur of ‘oefenen’ met de nieuwe naam. Ook was er voldoende ruimte voor informele uitwisseling tijdens de pauzes, lunch en borrel. De dag werd afgesloten met bruisend muzikaal improcabaret.

Het Bouwteam werd gevraagd om deze ‘fusie-uitdaging’ samen met de opdrachtgever aan te gaan. Een moeilijk proces omdat deze transitie en fusie veel veranderingen en ook bezuinigingen en reorganisaties met zich meebrengen. Samen met de opdrachtgevers, bestuurders en vertegenwoordigers uit de doelgroep werd praktisch en creatief gewerkt aan de organisatie en een passende invulling van deze kick-off bijeenkomst. Het Bouwteam verzorgde de bijeenkomst van A tot Z, waaronder de uitnodiging, een enquête bij aanmelding, algehele voorbereiding, offertes, draaiboeken, eventmanagement, dagvoorzitterschap, fotografie, acteurs, trainers, pianist, vier workshops, afsluitend improcabaret, evaluatie en doorvertaling naar follow-up van het (cultuur)integratieproces.

Doel van de kick-off bijeenkomst was om beter kennis te maken met de andere organisatie, de medewerkers en vakinhoudelijk van gedachten wisselen. En ook wilde men meer duidelijkheid verschaffen over de nieuwe organisatie, toekomstbeeld en visie. Het genereren van enthousiasme voor de nieuwe organisatie was ook een belangrijk doel. Het traject en de bijeenkomst zijn geslaagd; de deelnemers gingen na een enerverende dag geïnspireerd naar huis. De bijeenkomst werd beoordeeld met een ruime voldoende en er was veel input voor het vervolgtraject om één te worden binnen het nieuwe Kenter Jeugdhulp.

Poster Kenter Jeugdhulp


Fotografie

Fotografie: Caro Bonink | Het Bouwteam


Referentie

D
oor de inzet van Het Bouwteam heeft onze fusiedag gewonnen aan diepgang, creativiteit en vrolijkheid. Dank!

Hendrik Beelen, Lid Raad van Bestuur Kenter Jeugdhulp